KapcsolatEnneagram Kft.
Cg. 01-09-981404

Személyes válaszok,
tanácsadás, coaching:

Bedő Márta
+36 20 944 6027
info@karaktered.hu

Mercure Partneriroda
marta.bedo@mercureconsulting.hu
1011 Budapest,
Kapucinus u. 16.

A múlt században még újítóknak számítottunk. Mára specialisták lettünk.
Évtizedek óta dolgozunk azon, hogy egyre jobban értsük egymást és magunkat,
hogy harmonikus üzleti és privát kapcsolatokban éljünk.

KULCSOT ADUNK AZ EMBEREKHEZ

Gyakoroljuk veled, hogyan láthatod meg a szándékot a viselkedés mögött, az állandót a változó ellenére is,
egy mélyebb értékrendet a felszínen mutatott alatt.

Az Enneagram ősi tudását hívjuk segítségül, és együtt felfedezzük
a tudatos és folyton alakuló, fejlődő személyiségünk mögötti
öntudatlan és megváltoztathatatlan énünket,
azaz Enneagram karakterünket. Ami minden embernél pont úgy jó, ahogy van.
Velünk ki-ki ébren tarthatja vagy épp felébresztheti magában az Enneagram iránti érdeklődést.

Itt, az online oldalunkon főleg a kapcsolatokra fókuszálunk.

Saját Enneagram karakteretek megismerésére sokkal inkább ajánljuk személyes tréningjeinket és coaching-tanácsadásunkat.

Amiben Enneagram szakértőként a világon egyedülállóak vagyunk: egy csapaton belül képviseljük a három Enneagram alaptípust, így lehetőségünk van szüntelenül összevetni látásmódunkat. Állandó szupervízió alatt létezünk és sokszor egymást is figyelmeztetjük, amikor a saját beépített szűrőnkkel korlátozni próbálnánk magunkat.

Bedő Márta

Az Enneagram nálam élet-halál kérdés. Több aspektusból is.

Az egyik: engem az Enneagram tanított meg arra, hogy jobb élni, akár mások által tökéletlen, érthetetlen módon, mint belepusztulni abba, hogy állandóan fejlődni akarunk, és csak készülünk arra, hogy egyszer majd úgy élünk, ahogy mások tökéletesnek és értelmesnek tartják.

A másik aspektus: amikor 1996-ban, évtizedes önelemezgetéssel és másfél év élet-halál dilemmával a hátam mögött megpillantottam magam az Enneagram tükrében, egyszerre összeállt a kép. Értelmet kapott csaknem minden fizikai, szellemi és érzelmi krízis az életemben, mert megláttam a kapcsolatot az Enneagram karakterem és a történések között. 19 évesen csaknem „kinyírtam magam” egy autóbaleset formájában, csak mert már annyira figyelmen kívül hagytam a saját belső hangomat. Az Enneagram tükrében már tudom, hogy egész életemben építhetek a fizikai sík jelzéseire, ha megtorpanok. Azt is tudom, hogy más karakterű barátaim, családtagjaim, ismerős vagy ismeretlen társaim másmilyen jelzésekből olvasnak, és az Enneagram nekik is megadja a megfelelő útmutatást a jelek dekódolásához. Beláttam, hogy direktben, a saját tapasztalataimmal igazán a saját típusom szerinti embereket segíthetem a tanácsadásban, a tanulásban, vagy akár csak egy beszélgetésben is. Vannak ugyan univerzális törvényszerűségek, de az Enneagram karakterünk szerint ezeket is alapvetően másképp értelmezzük, éljük meg. Úgy tehetünk tehát a legtöbbet magunkért és egymásért, ha legalább megismerjük ezt a kilenc értelmezési nyelvet – persze még jobb, ha nemcsak értünk, de beszélünk is „Ennegaramul” :). Jómagam, felsőfokú Enneagram nyelvvizsgával a zsebemben, biztosítalak, hogy lehetséges, érdemes, sőt kifejezetten élvezetes megismerni a világot az Enneagram karakterek tolmácsolásában!

Magyar Judit

Ki is vagyok valójában? A munkámat tekintve a volt évfolyamtársaim és első kollégáim szerint - végzett építőmérnök, statikus tervező. Későbbi évfolyamtársaim szerint szépreményű biztosításmatematikus (szegények, ha azóta nem találkoztunk, ők bizony tévednek). Vannak, akik értékesítőként ismertek meg, vannak, akik oktatási igazgatóként, de azt hiszem, legtöbben ma már trénerként és coachként tartanak számon.

A magánéletemet nézve szerencsés vagyok, hisz van egy csodás kisember, aki anyának szólít, van egy csodás nagyember, aki párjaként tekint rám, és vannak, akik mindegy is, hogy hol vannak és hogy szólítanak, barátjuknak tudnak.

És mi van, ha tükörbe nézek? Hát, szaporodnak a ráncaim, úgyhogy ideje kisebb teljesítményűre cserélni az izzót, ezen túl pedig a „hogy lehetek ekkora balfék”-től a „zseni vagy, drágám”-ig elég széles a spektrum.

Ezek persze mind mind csak egy kaleidoszkóp részei. Az Enneagram nekem abban adott újat és nagy segítséget, hogy a kaleidoszkópban nem a széttöredezettséget, hanem a rendszert vettem észre. Hirtelen kapcsolat ébredt a színes mozaikok között, amire fel tudtam fűzni, és azóta is fel tudom fűzni a velem kapcsolatos dolgokat. Az Enneagram szemüvege számomra láthatóvá tette azokat az emberi értékeket mind magamban, mind másokban, melyek addig rejtve voltak. Ezt a képességet szeretném minél több emberben újra előhívni, hisz születésünktől ott van mindannyiunkban.

Török Zsófia

Egy ősi tudás és egy örök optimista kapcsolata. Hiszem, hogy minden jó, ha jó a vége... és mindig jó a vége, ha mi is úgy akarjuk. Ebben segít nekem az Enneagram. Olyan kódnyelv, amely értelmezhető fordítást ad az érzéseimről és az örökérvényű törvényszerűségekről, az emberi reakciókkal kapcsolatban.

Önmagában nem egyedüli üdvözítő, egyszerűen jó csapatot alkotunk. Ha építek rá, gyorsabban és sikeresebben eligazodom önmagam és az emberi kapcsolatok végtelen világában. Karakteremből fakadóan inspirálója vagyok ennek a csapatmunkának is, így minden életterületemen „dolgozik” az ősi tudás.

Ott van, amikor egy lelkes ötletemnél sértve érzem magam a racionálisabb barátom hervasztó kérdéseitől, miszerint "végiggondoltad, hogy...?" és "azt megvizsgáltad, hogy...?" és emlékeztet, hogy ő így szeret. Türelmesebbé tesz egy végeláthatatlan tárgyalási folyamatban, amikor a másik fél empatikus karakter, és mindig mosolyogva közli, hogy „ez az ügy már sínen van”, „el van intézve”, és tudom, hogy akkor még minimum fél év kávézás következik a megvalósulásig. Segít fordítani, amikor egy összeakadásban ki vagyok akadva, mert az istennek nem értik, amit mondani akarok, pedig magyarul mondom... Súg egy nehéz döntéshelyzetben, hogy „hééé, ne agyalj tovább!”, és visszaterel, hogy hallgassak a megérzésimre, hiszen az én karakterem ott hozza a jó döntéseket.

Kapcsolatunk mára összeforrt és természetes, de ami jó, az lehet még jobb... és az Enneagram bölcsessége folyamatosan inspirál, hogy még kifinomultabban alkossunk közösen ebben a világban.